Na wielkie i małe okazje

 

Banalne ciasta podane w zwykły sposób nie pasują do Twojego wymarzonego pomysłu na przyjęcie weselne? A może chcesz sprawić, że tegoroczne urodziny dziecka będą niezapomniane? Postaw na candy bar – stół pełen słodkości, który ucieszy zarówno kubki smakowe, jak i oko. Stwórz własną aranżację lub zdaj się na doświadczenie profesjonalistów, którzy wyczarują dla Ciebie wspaniałą kompozycję o wybranym temacie głównym. 

Zaletą takiego sposobu podania przysmaków jest dowolna możliwość kombinacji smakołyków. Same desery na słodki stół to jednak nie wszystko! Liczy się przede wszystkim sposób, w jaki zostaną one zaprezentowane, tak aby były również wizualną ucztą dla zaproszonych. Dlatego też koniecznie wybierz motyw przewodni przyjęcia!

 

 

Jak skomponować bufet?

 

Możesz wybrać spośród dwóch rodzajów candy barów, różniących się od siebie deserkami oraz ilością porcji przypadającą na 1 osobę - 

 

1) Bufet Standard - na osobę przypada 3 szt. deserków

2) Bufet Premium - na osobę przypada 5 szt. deserków

 

Z każdej grupy wybierz interesujące cię wypieki. Pamiętaj, że wybierasz wielokrotności 10 i 20 sztuk. Obecnie możesz zamawiać Słodkie Bufety na 40, 60, 80, 100, 120, 140 i 160 osób.

 

 

użyj scrolla by zobaczyć całą ofertę

 

Skomponuj bufet standard

(3 szt. na osobę)

 

Grupy deserkówProdukty do wyboru w ramach grupy40 osób / 120 szt. 60 osób / 180 szt.80 osób / 240 szt.100 osób / 300 szt.120 osób / 360 szt.140 osób / 420 szt.160 osób / 480 szt.

Mini wypieki

Mini tarta jabłkowa z kruszonką Mini tarta serowaSernik weselny 30 szt. 40 szt. 60 szt. 70 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt.

Mini deserki

Mus czekoladowy z wiśniamiPanna CottaTiramisu
Mango
40 szt. 60 szt. 60 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt. 120 szt.

Babeczki

Babeczka borówkowa Babeczka malinowaBabeczka bankietowa owocowa 30 szt. 40 szt. 60 szt. 70 szt. 100 szt. 100 szt. 120 szt.

Monoporcje

Monoporcja malinowa Monoporcja mango 20 szt. 40 szt. 60 szt. 80 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt.

Lizaki

Lizak truskawkowy Lizak migdalowo-kokosowy Do każdego bufetu możesz domówić lizaki w ilości minimum 12 sztuk z jednego rodzaju.

 

Skomponuj bufet PREMIUM

(5 szt. na osobę)

 

Grupy deserkówProdukty do wyboru w ramach grupy40 osób / 200 szt. 60 osób / 300 szt.80 osób / 400 szt.100 osób / 500 szt.120 osób / 600 szt.140 osób / 700 szt.160 osób / 800 szt.

Mini wypieki

Mini tarta jabłkowa z kruszonką Mini tarta serowaSernik weselny 40 szt. 60 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt. 140 szt. 160 szt.

Makaroniki

Makaronik porzeczkowyMakaronik pistacjowy
Makaronik Słony KarmelMini deser mango
40 szt. 60 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt. 140 szt. 160 szt.

Mini Tarty

Babeczka borówkowa Babeczka malinowaBabeczka bankietowa owocowa
Mini tarta malinowa z bezą Mini tarta agrestowa z beząMini Dakłas
40 szt. 60 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt. 140 szt. 160 szt.

mini deserki

Deser lux owoce lasu Deser Lux mango-marakuja 40 szt. 60 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt. 140 szt. 160 szt.

Monoporcje

Monoporcja malinowa Monoporcja mangoNaked Cake mini 40 szt. 60 szt. 80 szt. 100 szt. 120 szt. 140 szt. 160 szt.

Lizaki

Lizak truskawkowy Lizak migdalowo-kokosowy Do każdego bufetu możesz domówić lizaki w ilości minimum 12 sztuk z jednego rodzaju.

 

 

Po więcej informacji oraz w celu zamówienia bufetów skontaktuj się ze swoją cukiernią.

Najmodniejszy weselny poczęstunek 

 

Obok tematycznych barków z alkoholami słodkie stoły coraz częściej zastępują tradycyjne formy serwowania na przyjęciach weselnych. Odpowiednio zaprezentowane stają się nieodłączną częścią wystroju imprezy. W przypadku stylu glamour zdecyduj się na złociste eklerki i pralinki czekoladowe. Makaroniki, babeczki i lukrowane ciasteczka z kolei sprawdzą się przy motywie romantycznym. Niech dekoracje towarzyszące słodyczom współgrają ze sobą stylem oraz kolorystyką, w ten sposób unikniesz nieestetycznego chaosu na stole.

Urodziny z candy barem

 

Mówiąc o urodzinowym menu, na myśl od razu przychodzi nam tort. Oczywiście sam wypiek sprawdzi się jedynie, gdy zapraszamy gości jedynie na „kawę i ciasto”. Co jednak, jeśli planujemy większe przyjęcie, z pompą, lub organizujemy je w wynajętej sali? Wówczas nie wystarczy poczęstunek kawałkiem tortu. Candy bar na imprezę urodzinową sprawdzi się jako przystawka przed najważniejszym deserem. Dostosuj przysmaki w bufecie do wieku Twoich gości. W przypadku starszych osób zrezygnuj z twardych dropsów i cukierków, a postaw na ptysie i serniczki. Nie zapomnij o odpowiedniej, spersonalizowanej dekoracji stołu, zwłaszcza jeżeli są to okrągłe urodziny.

 

Słodki stół na kinderbalu

 

Kinderbal bez słodyczy? W przypadku najmłodszych takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Słodki stół dla dzieci różni się nieco od tego dla dorosłych. Przede wszystkim możesz pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa w przygotowaniu menu oraz aranżacji. Nie bój się, że przesadzisz – dzieciaki nie będą miały nic przeciwko niecodziennej różnorodności kolorów i smaków. Żelki, pianki, cakepopsy, drażetki – im więcej rodzajów, tym lepiej (nie przesadzaj jednak z ilością poszczególnych słodkości). Furorę na przyjęciu zrobi czekoladowa fontanna, która może stanowić główną atrakcję stołu. Jeśli chcesz nieco ograniczyć poziom zasłodzenia, przygotuj również owoce na patyczkach oraz mini ciasta o obniżonej zawartości cukru. Planując candy bar, weź pod uwagę motyw główny kinderbalu – Halloween, superbohaterowie, ulubiona bajka – i przygotuj adekwatne dekoracje.