Odkryj niezwykły, korzenny smak produktów z kampanii Biscoff®!

 

Od 21 lutego we wszystkich sklepach Cukierni Sowa pojawią się nowości
przygotowane we współpracy z belgijską firmą Lotus Bakeries®,
znaną z produkcji ciasteczek Biscoff® charakteryzujących się
niepowtarzalną chrupkością i karmelowym smakiem.

W ofercie znajdą się 3 propozycje, które z pewnością zachwycą podniebienia klientów ceniących zarówno tradycyjne, jak i nietuzinkowe smaki:

Pralina Biscoff®

 

Czekolada mleczna, ganasz z ciasteczkami karmelowymi Biscoff®.

Deser Biscoff®

 

Mus na bazie serka mascarpone i kremu Biscoff®, przekładany pokruszonymi ciastkami Biscoff®.

Kostka Biscoff®

 

Mus śmietanowo-serowy z karmelizowanymi ciasteczkami Biscoff®, przekładany kremem Biscoff®.

Co warto wiedzieć o popularnych na całym świecie ciastkach Biscoff®?

 

Nazwa ciastek Biscoff® wywodzi się z połączenia dwóch słów: “biscuit” oraz “coffee” jako idealnej przekąski do filiżanki aromatycznej kawy.

 

Autorem receptury ciastka Biscoff® jest
Jan Boone Senior.

Pierwsze ciastko Biscoff® powstało w 1932 roku w Belgii, a pierwotna receptura od początku pozostaje niezmienna.

 

Co roku na całym świecie spożywanych jest ponad 6 miliardów sztuk ciastek Biscoff®.

 

Produkty Biscoff® obecne są w 70 krajach na całym świecie.

Dzisiaj jest czwartek 09 maja. Imieniny obchodzą: Karolina, Hiob, Grzegorz, Mikołaj, Beat